کارکرد های رسانه در جنگ نرم
علاوه بر بهره گیری نظام سلطه از رسانه های دیداری ، شنیداری و نوشتاری پیشین ، اکنون نیز با توجه به تحول عظیمی که در بهره گیری از ماهواره ها ، اینترنت ، فرستنده های پرتابل ، مینیاتوری ، ریزپردازنده ها ، فیبر نوری و ده ها فناوری برتر رسانه ای اتفاق افتاده و البته تجهیزات و ابزار ها و امکانات ان نیز در دست سردمداران نظام سلطه است ، انها از این ابزار در جهت تحمیل اراده خود بر ملت هاسوء استفاده می کنند . قدرت ها بیشترین استفاده از رسانه ها را در جنگ نرم می برند .
انچه مسلم است جنگ رسانه ای از برجسته ترین مولفه های جنگ نرم و جنگ های مدرن در جهان کنونی محسوب می شود .. اما بیشترین کاربرد جنگ رسانه ها در هنگامه ی نبردهای نظامی شدت یافته و می یابد ، البته این به ان معنا نیست که این کاربرد از اهمیت رسانه ها در دیگر زمان ها می کاهد ، بلکه می توان گفت ان جنگی است که در شرایط صلح و جنگ نیز بین قدرت ها و دولت ها به صورت غیر رسمی مورد استفاده قرار می گیرد . انجا که قدرت ها توان به میدان اوردن نیروی نظامی را ندارند و یا جامعه انان قادر به تحمل تلفات انسانی نیست ، به جنگ رسانه ای روی می اورند و از این ابزار بهره برداری می کنند .
جنگ رسانه ای از جمله جنگ های بدون خون ریزی و جنگ ارام محسوب می شود . با توجه به اینکه در جنگ رسانه ای خشونتی اعمال نمی شود وقوع ان برای مردم نا محسوس است از طرفی بسیج عمومی هم در ان کاربرد ندارد و به اصلاح جنگ رسانه بین نخبگان است است فلذا میزان تخریب زیاد است تا حدی که شهروندان عادی کشور هدف ، متوجه حجم سنگین این جنگ بر فضای روحی و روانی خود و اطرافیان شان نمی شوند .
قدرت نفوذ سرمداران این جنگ و قدرت تاثیر گذاری و نفوذ ان به گونه ای است که در سطوح جامعه اعم از شهر و روستا گسترش می یابد . در این جنگ ، ملت ها و مردم با خواست و اراده خود و قبول هزینه در معرض حمله قرار می گیرند. در این جنگ طرف متخاصم کنترل افکار عمومی را درجنگ رسانه ای از روشها و تاکتیکها متناسب با شرایط و جغرافیای عمومی ( جغرافیای جنگ روانی ) استفاده می شود . بعضا با بمباران اطلاعات و یا ارائه اطلاعات نادرست و یا مشابه سازی و .. گروه هدف را مجبور می کنند تا منافع مهاجم را بر منافع ملی ترجیح دهند . همه تاکتیکهای جنگ رسانه ای برپایه ایجاد ترس در مخاطب استئار است . تا مخاطب نترسد نمی توان در رفتارش تغییری ایجاد کرد.
این جنگ به دو شیوه کلی اعمال می شود . در شیوه اول دولت و مردم با استفاده از رسانه ها تحت فشار قرار می گیرند تا در انان ترس ایجاد شده و مجبورشوند در برابر متخاصم عقب نشینی کنند و در نهایت به انان باج دهند و در شیوه دوم ملتها را بر علیه دولتشان می شورانند و ودلت در اثر فشار عمومی تغییر رفتار داده و غیرمستقیم خواسته های بیگانگان را براورده می کنند .
کپی باذکر منبع مجاز است .